DIY Projects

DIY Maak je eigen Garnalen voer 

Erwten Je kunt zelf heel makkelijk wat voer maken voor je garnalen zoals erwten sticks/stukjes. Neem hiervoor gewone (dop)erwten van de supermarkt. Bereiding: Zet een pannetje water op het vuur en breng dit aan de kook. Kook de erwten lekker gaar en giet deze af in een vergiet of iets soortgelijks. Hierna gaan we van de erwten een papje maken. Je kunt ze zelf met de hand prakken of doet dit met behulp van een blender.Blend de erwten tot een moes. Neem hierna een spuitzak.Als je deze geen hebt creer je er makkelijk een van een stevig boterham zakje met hiervan een hoekje af te knippen.Hierlangs op de foto is een plastic tuitje in het boterham zakje gedaan om zo de spuitmond te maken. Doe de erwten moes in het boterham zakje met het tuitje en vul deze met redelijke hoeveelheid. Pak een bakplaat en leg hierop een velletje bak papier. Spuit nu met de zelf gemaakte spuit wat stroken van erwten moes op het bakpapier. Verwarm de oven op 100-125 graden en leg de bakplaat met erwten moes in de oven. Laat de ovendeur op een klein kiertje staan zodat het vocht goed kan ontsnappen of indien mogelijk met de ventilator aan.Je zult gedurende de eerste minuten niet veel zien gebeuren maar na een tijdje zullen de “lijnen” krimpen en gaan breken. Gooi af en toe de sticks wat om om ze zo beetje gelijkmatig te drogen. Als je na een tijdje een stukje eruit pakt en het breek weet je dat het droog genoeg is. Neem de plaat en stukjes uit de oven en laat het geheel even afkoelen. Sla de sticks/stukjes koel en droog op. Garnalen zullen hier heeeerlijk van smullen! Ook ancistrussen zijn hier verzot op!!! Opmerking:  Houd een gevarieerd eet patroon aan voor beste resultaten.
Home Aqua Shop Garnaal Info Vissen Info Slakken Info Onderhoud Garnalen Foto Gallery Garnalen Video Gallerij Doe-Het-Zelf Projecten Groente tuin Graphics&Logo's Contact Meer LED Verlichting Glass snijden H20 Sterilizer Akryl Buigen Garnalen voer Eitjes Bubbelaar Bodem Reiniger Waterbrug Co2 Systeem Kokosnoot huisje
Om extra voedingstoffen toe te voegen aan de sticks/chunks zou je verpulverde brandnetel of spinazie toe kunnen voegen. hieronder zie je het “recept” dat ik vaak gebruik om de chuncks te maken.
Erwten vermalen tot fijn moes.(1 portie)
voeg een thee lepel verpulverde brandnetel toe
Mix het geheel goed en droog de sticks in de oven
voeg een halve thee lepel spinazie toe